Jos van Extel Fotografie

Achteraf zie je pas echt hoe het was.

Van alle belangrijke momenten in een mensenleven worden foto’s en/of video's gemaakt. Waarom dan niet van een afscheid? Fotografie / video bij het afscheid is een tastbare en liefdevolle herinnering voor hen die achterblijven, want beelden blijven.

Steeds vaker worden bij uitvaarten foto’s en/of video's gemaakt. Voor veel nabestaanden vormen uitvaartfoto’s en video's een waardevolle aanvulling op de persoonlijke herinnering. Bij een naderend afscheid kan het heel waardevol zijn om een herinneringsportret te laten maken: een foto die iemand weergeeft zoals hij of zij echt is, in een omgeving die voor hem of haar vertrouwd is. Een kostbaar geschenk voor alle naaste.

   Zoveel belangstelling kun je onmogelijk onthouden

Wanneer een dierbare overlijdt staat je wereld even stil.

Je leeft de eerste dagen in een roes terwijl je ook nog bezig bent met het regelen van een uitvaart; tijd om te rouwen is er bijna niet.

 Foto’s en/of video bieden troost en kunnen een herinnering levend houden.

Foto’s zijn er om te helpen herinneren, opnieuw te beleven, en terug te denken aan het moment. Foto’s zijn er om samen naar te kijken en ze helpen om te praten over het gemis en het verdriet. En foto’s zijn er ook om te delen met diegenen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn.

….Omdat er soms zoveel is wat we voelen, maar zo weinig om te zeggen!

Een rouwreportage kan bestaan uit:

Opbaring / kist sluiten

Een intiem moment van afscheid en het sluiten van de kist. Misschien wordt de kist nog versierd door kinderen, wilt u nog een voorwerp meegeven, die laatste momenten zijn van onschatbare waarde.

Herdenkingsdienst.

Het openbare gedeelte van het afscheid. Familie, vrienden en kennissen nemen afscheid van uw dierbare. De indrukwekkende rouwstoet, een kerkdienst of een ceremonie in een aula. Uw persoonlijke manier van afscheid nemen.

Het definitieve afscheid.

Een kist die naar het kerkhof wordt gedragen, zand of bloemen worden gestrooid of ballonnen opgelaten. Het begeleiden van de kist naar de ovenruimte.

Troost.

Mensen die uw verdriet willen delen en u troost willen geven. Foto’s van bloemen, kaarten en teksten kunnen voor troost en steun zorgen na het afscheid.

Benieuwd naar wat afscheidsfotografie / video in HD voor u kan betekenen?

 

                   Graag maak ik een liefdevolle herinnering voor u.